Intr-o zi tara noastra Romania se plimba nestingherita pana cand ajunse la un gard cu spatiul Schengen. Cand sa treaca apare Olanda fumand un cui:
   – Ne-ne-ne, ho fa un’ te duci?
   – Ce un ma duc ca-ti fwt si una, treaba mea unde ma duc, poate vreau sa ma duc la munca in Germania.
   – N-ai voie nu vezi ca e un gard aicea cu spatiul Schengen?
   – Vezi poate te zic lu diriga ca fumezi.
   – Taci fa ca stie, ea m-o lasat.
   – Daaa te-o lasat in cur cred ca! incerca tara noastra o remarca homofoba.
   – Gatu mati Romania zise atunci Olanda. Ia, vezi ca vine prst aia de sora-ta.
   Intr-adevar Bulgaria se apropia si ea cu muci la nas de gard ce faceti fetelor fumati droguri rase aceasta.
   – Fa da tu nu puteai sta acasa? o dojeni Romania. Am ceva de discutat cu Olanda du-te mai incolo si te joaca in nisipurile de aur. Bulgaria o imita ”mne mne sipurile de aur” dar pleca molfaind dintr-un castravete murat.
   – Hai Olanda serios acu lasa vrajeala si tine plicu asta vezi ca ti-am pus o Milka si niste monopol pe transportul de marfuri din porturi, lasa-ma si pe mine sa trec.
   Olanda sparta cometa si impresionata de ciocolata se gandi vreun minut si intr-un final zise offff bine fata, hai da’ vezi poate nu esti cuminte! Romania isi freca mainile de fericire dar cand sa treaca, HOPA apare Austria:
   – Ne-ne-ne, ho fa da’ un’ te duci tu asa bucuroasa? Macar daca veneai numa tu da’ vad ca ai luat-o si pe sora-ta. Ia valea voi inapoi acasa, hai!
   – Fmm Bulgaria ai iesit tu la joaca, mormai Romania intorcandu-se indarat, dupa care arunca in tara vecina cu 200 de mii de turisti la all inclusive in hohotele de ras ale Olandei si Austriei care sincer da-le si pe alea in plm cu spatiul lor Schengen de asta nu mai pot eu.